FAQ

Gaat een algoritme straks bepalen of mijn werk wel online komt te staan? Wanneer wordt in Nederland de wet aangepast? Biedt het “upload doelbewust” concept enig juridisch tegenwicht? 

Wij proberen zoveel mogelijk van dit soort vragen te verzamelen en voor jullie te beantwoorden.

Veelgestelde vragen

Brussel zal zeggen dat het grootste gedeelte nu inderdaad vastligt. Maar de implementatie in de Nederlandse wet moet nog door de Tweede en Eerste Kamer.

Laatste stand van zaken…

Laten we zeggen dat de lobby vanuit de diverse belanghebbenden erg sterk is. Maar er zijn meer zaken in de implementatiewet die niet helder genoeg zijn. Vandaar ook onze inzet rondom open licenties (memorie van toelichting).

Ja. Gebruik de wizard zovaak als je wil om korte intentieverklaringen te genereren die je bij je werk plakt op YouTube, Vimeo, Flickr, Facebook, etc.

Wil je de code van de wizard om je eigen variant te bouwen, de wizard te vertalen of op je eigen platform te integreren? Dat kan, het is open source en de broncode vind je hier op Github.

De aanjager van dit initiatief is Vereniging Open Nederland. Deze pagina en de wizard zijn mede mogelijk gemaakt door SIDN fonds en Kennisnet.

Als je vragen of suggesties hebt neem dan svp contact met Open Nederland op. Alle contactgegevens vind je hier.